maandag 24 oktober 2011

Column: Wat reizen leuk maakt

Mensen zijn er in alle soorten en maten. Heel leuk. Vooral als je erop gaat letten als je in de trein zit. Sommige mensen hebben echt niet door dat sommige gesprekken gehoord kunnen worden door anderen. Iemand zoals ik. Iemand die het leuk vindt om mensen te observeren en me te verbazen over stommiteiten of enorm hard te lachen om de grapjes die ze maken. Je kunt zelfs wat leren van al die mensen.Zo zat ik een tijdje geleden in de trein een mooi verhaal te luisteren. Een meisje vertelde dat ze haar ouders altijd vreselijk mist als ze op vakantie is. Dat was toen ze kind was ook al zo: ‘Ik had altijd vreselijke heimwee. Mijn moeder gaf daarom heimweepilletjes mee! Ze werkten nog ook!’ Wat bleek?
Het waren vitamine D pillen. Dit was een van de grootste levenslessen die ik heb mogen leren in de trein. Moet ik zeker onthouden voor als ik ooit nog kinderen krijg(Ooit. Als ik oud en verstandig ben).

Vreemde hobby’s
Je komt er ook achter dat er heel wat vreemde hobby’s bestaan. Zoals een man die een boek leest over bakstenen. Het is maar wat je boeiend vindt. Of van die huisvrouwen die weer naar een of andere beurs zijn geweest: ‘Ooh, heb je dat nieuwe aardappelmesje ook gezien? Hannndigg!’

Als je make-up maar goed zit
Het is vrijwel dagelijks dat er vrouwen nog even snel make-up goed zitten te doen in de trein. Of dat je na een tijdje omkijkt en zeker weet dat ze 5 minuten nog wat anders aan hadden. Ja ach, je kan maar net een feestje hebben en geen tijd hebben om nog even langs huis te gaan. Altijd lastig.

Je zou voor de grap eens een week op iedereen om je heen moeten letten. Kijken wat je opvalt. Of welke levenslessen je kunt leren. Ik ben benieuwd!

Mensen zijn er in alle soorten en maten. Het is maar goed ook. Dat maakt het reizen wat dragelijker.

Liefsx,

2 opmerkingen:

  1. Je vergeet even de minder plezante dingen aan het reizen.. Neem nou neuspeuterende, naar zweet ruikende, naar je borsten starende mensen! Of lawaaiige jongetjes!

    Gelukkig is er dan een MP3 speler die hard kan, een raam waardoor je naar buiten kan kijken of een leesboek dat je opslokt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, we moeten positief blijven hè!

    BeantwoordenVerwijderen