maandag 16 januari 2012

Do it yourself | Lantaarns

De donkere decembermaand is dan al wel voorbij maar een kaarsje aan is nog steeds heel gezellig! Zoals een tante van mij (blijkbaar) eens heeft gezegd: 'Laten we snel een kaarsje aanzetten voordat de depressie toeslaat.' Juist, dat slaat eigenlijk nergens op. Toch zit er ergens een kern van waarheid in. Nee, niet die depressie. Wel dat je je fijn voelt met een lichtje aan. En ja, wat is er beter dan natuurlijk licht? Juist, niks! Goed. We steken dus kaarsjes aan, maar hier moet natuurlijk wel iets moois op heen. Stop met zoeken. Je hebt hier gevonden wat je zoekt! Een goedkoop, zeg gratis Do-it-yourself om helemaal hip de rest van de winter door te komen. Succes! 
Samen met zuslief zijn we met allerlei glazen potjes aan de slag gegaan. Zij voor haar kersttafel (moet je nagaan- zo tijdloos!) en ik voor mijn kamer. Haar editie werd grijs/wit die van mij wat kleurrijker. Zo gezegd, zo gedaan. Het volgende heb je nodig: 

Je kunt helemaal je helemaal uitleven op de glazen potjes en je eigen ding doen. Om je wat inspiratie te geven leg ik kort uit hoe wij het hebben aangepakt! 

Roze hart: 
Stap 1: Kies een leuk stofje uit
Stap 2: Knip er een hartje, een vogeltje, een bloemetje of een ander leuk figuurtje uit
Stap 3: Plak dit met lijm erop(fotolijm is hier heel goed voor)

Groene wol:
Stap 1: Pak er een bol wol bij
Stap 2: Breng dubbelzijdig tape aan op het potje 
Stap 3: Wikkel de wol om het potje

Bloemetjes:
Voor deze versie heb je servetten en speciale lijm nodig. De lijm is wel vrij prijzig, dus kijk eerst in moeders kast of er nog zo'n potje staat! Mocht je hem toch willen kopen, kun je dat hier doen. 
Stap 1: Kies een leuk servetje uit
Stap 2: Haal al de lagen van de servetten uit elkaar
Stap 3: Smeer het potje dun in met de lijm en een kwast 
Stap 4: Breng het servetje voorzichtig op het potje aan
Stap 5: Smeer over het servetje nog een dun laagje lijm aan 

Dit idee hebben wij niet uitgewerkt, maar zijn deze potjes niet enig?! Gewoon een oud kanten kleedje scoren bij je oma en plakken op de glazen potjes, strikje eromheen: Klaar! Zo makkelijk. 

1 opmerking: