vrijdag 30 maart 2012

Do it yourself | Drink tea please! #1

Wooh, mijn laatste blog was gewoon 13 maart. De langste pauze in de geschiedenis van The little things. Reden? 1,5 ziek zijn en daarna veel schoolwerk inhalen. Stiekem had ik ook weinig zin en inspiratie. Ik liep een beetje vast met welke richting ik op wilde met mijn blog. Mijn plannen die ik had aan het begin van het bloggen waren namelijk heel anders dan dat ik ze heb uitgewerkt. Nu heb ik het helemaal uitgedokterd en het wordt een mengelmoes van oud en wat nieuwe dingen. Wordt weer helemaal leuk!

Een van de leukere dingen die ik zelf vind om te lezen en om zelf te schrijven zijn toch wel de Do it yourself blogs. Want dat. Is. Gewoon leuk! Een tijdje geleden heb ik al theezakjes gemaakt, maar ik wilde er graag een leuke verpakking omheen maken om het weg te geven. Dat heb ik gedaan. Vandaag show ik eerst de theezakjes, morgen het doosje!


De theezakjes maken is best wel een werkje, maar hoe leuk is een kopje thee met deze leuke zakjes? Wat heb je nodig?:
- Witte filterzakjes( ik had van die kleine, gekocht bij de blokker. Een voorbeeld.)
- Losse thee
- Papier voor de labeltjes
- Naaimachine
- Draad

Stap 1
Knip twee filterzakjes in de gewenste maat.

Stap 2
Naai 3 zijdens van de papiertjes aan elkaar met de naaimachine. Gebruik hier mooi gekleurd draad voor, dat oogt gelijk een stuk vrolijker!

Stap 3
Doe de losse thee in de zakjes. Doe er niet teveel in, anders wordt het theezakje heel bol en krijg je hem moeilijker dicht. Niet handig!


Stap 4
Naai de 4e zijde dicht.

Stap 5
Vouw de bovenkant met de puntjes naar binnen, leg een leuk draadje daar tussen en niet het vast met een nietmachine.

Stap 6
Maak een leuke label. Ik heb hartjes gemaakt van behangpapier en ander stevig karton. Deze hang je aan het draad.

Best even werk, maar wel heel leuk om te doen! Je kunt ook hartjes theezakjes maken als je een beetje overweg kunt met de naaimachine.

Succes!

2 opmerkingen: