zondag 24 juni 2012

Personal | Study hardy

Het feest is weer begonnen. De weken dat je leeft in en rondom je bed. Daarmee dus ook alles wat je nodig hebt, zo dicht bij je bed neerzet. Overal liggen papieren, lege kopjes en studieboeken. Je maakt lange dagen, doet niks anders dan lezen, lezen en lezen. Hoera! De tentamens zijn van start gegaan. 

Met de vakantie in vooruitzicht maakt het dat deze tentamenweken extra zwaar zijn. Who cares, het is bijna vakantie. Ik wil in de zon liggen relaxen, drankjes doen op het terras en een goed boek lezen. Helaas, mag ik daar nog drie weken op wachten: DRIE weken. Vier tentamens, tien vakken. Heel veel pagina's. Nog meer informatie om te verwerken.
Pinned Image
Toch hebben tentamen weken wel wat. Na een dagje studeren voel ik me wel extreem nuttig en dat is voor de verandering ook wel eens fijn. Je studeert tenslotte om iets te leren en daar geeft een  tentamenweek de ultieme gelegenheid voor. Daarnaast is het heel fijn om je harde werken beloond te zien worden in de vorm van een studiepunt.

Ik geef toe echt leuk is anders, maar je moet er toch even doorheen. Kom op! We can do it!

PS. Een tijdje geleden gaf ik je tien tips om tentamenstress te voorkomen. Lees het hier terug. 
PPS. Deze blog is vooral bedoeld om mezelf moed in te spreken.
PPPS. Als je al vakantie hebt, lucky you. Enjoy! 

8 opmerkingen:

 1. Ik ben gelukkig al een aantal weken klaar met mijn eindexamens (en thank god ook nog eens geslaagd), dus ik snap wel wat je bedoelt. Nog eventjes doorbijten en dan kun je zo extra genieten van je welverdiende vakantie! Je kan het :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gefeliciteerd! Haha, ik ga zeker doorbijten, komt goed! Jij een fijne vakantie :)

   Verwijderen
 2. Leuke foto :) succes met je tentamens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kan het! Het scheelt dat het nu niet super mooi weer is, anders is het ook zo zuur als je moet leren terwijl het lekker zonnig is. Nog even doorzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spreek je nu ook nog even wat moed in!
  Ik zit in hetzelfde schuitje alleen moet ik een scriptie schrijven.
  Stiekem hoop ik dan ook dat het niet al te mooi weer wordt de komende tijd, hihi (a)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen