donderdag 4 april 2013

Hello April!

| April: (ook wel: grasmaand, paasmaand, eiermaand) is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen. In de oud-Romeinse kalender was het de tweede maand. De naam komt van het Latijnse woord aperire hetgeen openen betekent. Waarschijnlijk refereert het aan de groei van de planten en bloemen in de lente. Een andere theorie stelt dat de naam is afgeleid van een woord dat 'tweede' betekent, of van Aperta, een bijnaam van Apollon.| Het is nu precies 4 dagen april. Een mooi moment om vooruit te kijken op deze maand en wat er ons allemaal te wachten staat!

Wordt dit de maand dat we eindelijk op terrasjes kunnen zitten? Citroenlimonade kunnen maken, ontbijten op het balkon en lange avondjes buiten kunnen zijn? Zondagse picknicks, onbeperkt ijsjes eten en met-zonder-jas naar buiten? Can't wait!

18 april komt de film Save Haven uit. Ik las het boek 2 jaar geleden en hij is mooi (wel beetje een cliché verhaal) en ben echt super benieuwd naar de film! Josh Duhamel is altijd fijn.

Het is sowieso de maand waar ik meer vrij ben dan dat ik naar school moet. Ik heb deze maand maar één week college. Vervelend. Oké, in één week 393 deadlines. Maar hé, ik kan gaan en staan waar ik wil. Na die week heb ik overigens wel écht een week vrij(lees: ik moet niks dan), waar ik heel veel zin in heb en veel leuke dingen ga doen, ga slapen, films ga kijken en boeken ga lezen.

Komend weekend(6-7 april) zijn er een hoop leuke dingen te doen! Ik noem het museumweekend (ookal ben ik geen groot fan van musea), een vintage markt in de IJ-Hallen- A'dam en De SonsbeekMarkt- Arnhem waar alles draait om pure voeding en producten.

Ook is het de maand waar ik begin aan mijn minor: Interne communicatie & verandermanagement. Wiee, eindelijk specialisatie. Heeft te lang geduurd.

Het is de maand dat we een koning krijgen! Woehoe, verandering is fijn.

April is hopelijk de maand waar ik eindelijk weer een baantje heb, zodat ik weer geld heb en kan shoppen, leuke dingen kan doen en een vakantie kan boeken!

Het is de maand waar er weer blaadjes aan de bomen komen, alles weer groen wordt. Lente sneeuw in plaats van witte sneeuw en lammetjes. JA! 

1 opmerking:

  1. Ja zeker wordt het de maand van het 1e terrasje! Kom maar op met dat mooie weer, ik ben er helemaal klaar voor! Blaadjes aan de bomen, kan niet wachten; de 1e bloemetjes: fijn! M'n eigen tuin nog een beetje lenteproof maken zodat ik na het werk nog lekker kan genieten van het mooie weer:)

    BeantwoordenVerwijderen