zondag 31 maart 2013

Rommelmarkt Enka fabriek Ede

Gisten ging ik naar de Enka fabriek in Ede, waar een vlooeinmarkt was. De Enka fabriek is echt zo mooi en oud, de fabriek wordt ook nog vaak gebruikt voor bruidsfotografie- zo mooi! Perfecte locatie voor een rommelmarkt dus! Er waren echt enorm veel kraampjes met oude zooi, antiek, maar ook nieuwe dingen- maar dat hoort niet vind ik. Je kon er ook dingen eten, ze draaiden er muziek en de sfeer zat er lekker in. Eigenlijk ga ik nooit naar dit soort events, maar het leek me- tussen het leren door- wel eens leuk om naar toe te gaan. Ik leerde zelfs afdingen. Oké, niet helemaal met succes. Ik bood 2,50 waarop meneer reageerde: 'Serieus, 2,50? Waar is je moeder'. Niet leuk. 

Ik kocht er een heel oud kastje, die ik op blogs steeds vaker voorbij zie komen en me wel een leuk DIY-projectje leek. Aan de onderkant hoort eigenlijk een keukenrol, maar het lijkt me leuk om er een papierrol in te doen, om to-do-lijstjes op te schrijven. Zoiets als op de blog van PIEN, maar dan beetje anders. Zodra hij af is, schrijf ik er een blog over! Ik betaalde 3,50. 

Ook kocht ik een aardappelkistje- omdat ik daar echt groot fan van ben. Ik vulde hem thuis gelijk met tijdschriften en thee. Misschien dat ik hem nog schilder, maar ik vind deze kleur ook wel mooi. Wat denken jullie? Ik betaalde hiervoor 6,00. 

De vaas die ik kocht heeft ook nog wat voetjes in aarde gehad. Ik keek er bij en vond h'm wel tof. De verkoper kwam gelijk naar me toe en vertelde dat hij 7,50 koste, wat ik een beetje duur vond. Uiteindelijk moest ik 4,00 betalen, maar ik ging toen twijfelen of ik hem wel echt mooi vond. Nouja, toen hij zei: 'Oké, geef hier die 3,50', voelde ik me enigszins gedwongen om hem te kopen. En hij is eigenlijk ook best wel tof. Heel oud vooral- dat verzekerde die kerel me. Misschien dat ik hem ga schilderen- oei, als hij daar achterkomt..

De vlooienmarkt in Ede is er morgen (1 april) ook weer! Entree is 3,50 (wat ik wel een beetje stom vond, maar goed- je krijgt paaseitjes). Kijk hier voor meer informatie. 

8 opmerkingen:

  1. Leuke spulletjes, ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je rekje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd leuk zo'n rommelmarkt. Die herbergen vaak veel pareltjes! Leuke aankopen! En mooi gebouw zeg die ENKA fabriek!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk stukje heb je geschreven, ik hou echt van rommelmarkten. Leuke dingen heb je gekocht, ik vind de vaas heel gaaf en bijzonder qua vorm maar qua kleur zou ik ook getwijfeld hebben!

    Als je het leuk vind, ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog. Dit houdt in dat je reclame mag maken voor de 3 leukste artikelen die je afgelopen week geschreven hebt inclusief een foto en een link naar jou site! Super leuk toch :D! Zou het leuk vinden als je mee zou doen!

    Fijne Pasen!
    Liefs van Rosie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie spullen heb je gevonden! De vaas is heel tof zo, niet schilderen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zou die aardappelkist zo laten, het ziet er heel leuk en vintage uit. Klopt het dat die thee van de Xenos komt? Ik heb ook een doosje (echt heel schattig vind ik ze, trouwens) en tis echt heerlijke thee!

    Liefs, Lisa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik ga hem toch maar zo laten denk ik! haha, klopt! Heb ik een keer als cadeautje gehad van een vriendin, doosje is zo leuk en de thee heerlijk! Welke heb jij?

      Verwijderen
  6. Wat een leuke aankoopjes! Het kistje zou ik zo laten, dat is juist het bijzondere, maar het kastje zou ik dan wel weer schilderen, haha. Ik houd van rommelmarkten, ga misschien aankomend weekend weer eens naar de IJ-Hallen, dat is echt een gigantische rommelmarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi spul, bezocht ik je blog voor de eerste keer en gewoon al uw ventilator. Houd het plaatsen als ik ga komen om het te lezen elke dag!

    rommelmarkten

    BeantwoordenVerwijderen