vrijdag 5 april 2013

Foodies | Pastei

Hooray, de eerste échte Foodies online! Ik hou heel erg van koken en vooral bakken. Erover bloggen stimuleert nog meer om nieuwe receptjes te proberen! Ik maakte pas een pastei met paddenstoelen, doperwten en ham. Dit recept stond in de Foodies van april. Mijn variant was iets anders, vooral meer budgetproof (ik blijf een student hè!). De verse 'Tante Fenny koelvers bladerdeeg' verving ik door gewone plakjes bladerdeeg en de hamblokjes door plakjes schouderham. Op de bovenkant werd in dit recept nog een aantal zaadsoorten toegevoegd, maar die heb ik achterwege gelaten.
1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit één lepel boter en bak de champignons. Gooi de rest van de boter en bloem hierbij en bak dit 2 min. op. Voeg al roerende de slagroom, 100 ml water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook. 

2. Meng de doperwten en de ham bij dit mengsel en breng op smaak. Schep dit in een taartvorm. Leg het bladerdeeg op de bovenkant en smeer er de eierdooier(gemengd met een beetje water) overheen. 

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 graden, hetelucht: 175 graden). Bak de pastei 40-50 min goudbruin. 

4. Eet smakelijk! 

3 opmerkingen:

  1. Mmm klinkt goed die wil ik wel eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm Klinkt lekker, maar is het niet handiger dat de onderkant ook met bladerdeeg bekleed wordt? Dan blijft ie mooier bij een of niet? :-) Toch wel het proberen waard! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het hele idee van een pastei is hoe het nu is.. Anders is het meer een hartige taart. Maar moet eerlijk bekennen dat ik het bladerdeeg ook eerst aan de onderkant had gedaan, omdat me dat logischer leek ;)

      Verwijderen